Aanvragen van flexibel krediet

OPR-Bedrijfskrediet Flex kan worden aangevraagd door een persoon die gerechtigd is voor de onderneming die de lening aanvraagt te tekenen, hetzij alleen of samen met een andere persoon. De lening wordt aangevraagd door en toegekend aan een onderneming.

De eerste persoon die gerechtigd is voor de onderneming te tekenen vraagt de lening aan en voltooit de kredietaanvraag met de noodzakelijke informatie. We zullen per e-mail een link sturen waardoor de andere persoon die voor de onderneming tekent de kredietaanvraag kan accepteren en ondertekenen.

We verlenen een flexibel krediet aan Nederlandse bedrijven die zijn geregistreerd in kamer van koophandel. De persoon die verantwoordelijk is voor het bedrijf mag geen negatieve BKR registratie hebben. De kredietbeslissing is altijd gebaseerd op een algemene beoordeling van de financiële gezondheid van de onderneming. Hiernaast kijken we bij een beoordeling naar de toekomstige solvabiliteit. Zo kunnen bedrijven van elke leeftijd in aanmerking komen voor een flexibel krediet.

Voorwaarde voor het ontvangen van een flexibel krediet OPR-Bedrijfskrediet Flex is een persoonlijke borgstelling door de verantwoordelijke van de onderneming. De persoon die het krediet aanvraagt, staat ook garant, dus de aanvrager moet kredietwaardig zijn. Er mag geen sprake van zijn een negatieve BKR registratie. Er zijn verder geen andere zekerheden nodig.

We verwerken de aanvragen op werkdagen van 9.00 – 17.00. We communiceren nog dezelfde dag de kredietbeslissing voor aanvragen die voor 16.00 uur zijn ontvangen. We e-mailen dan de beslissing en de kredietovereenkomst voor ondertekening. Zodra je de kredietovereenkomst hebt goedgekeurd, staat het flexibele krediet tot je beschikking en kunt je binnen de grenzen van je kredietlimiet opnames doen.

Opnames en gebruik van het flexibele krediet

Je kunt binnen de grenzen van je limiet krediet opnemen door een opnameverzoek te mailen naar onze klantenservice op klantenservice@opr-bedrijfskrediet.nl. De minimale opname is € 500, goedgekeurde opnames worden op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur op jouw ondernemersrekening gestort.

Je kunt je flexibele kredietlimiet instellen tussen € 2000 – 20.000.

Het minimale opnamebedrag is € 500. Voor elke opname brengen we 3% opnamekosten in rekening, deze kosten betaal je via de factuur van de maand die volgt op de transactie.

Aflossing en facturatie

Per maand wordt, ongeveer twee weken voor de vervaldatum (elke 25e van de maand), een factuur verzonden. De OPR-Bedrijfskrediet Flex transacties van de vorige maand en het eventuele saldo van de vorige factuur worden samengevat op de factuur. Je kunt je krediet in een keer aflossen of in termijnen betalen. Je kunt het actuele saldo altijd opvragen bij de OPR-Bedrijfskrediet Flex-klantenservice, tel. 085-0643300 of per e-mail via klantenservice@opr-bedrijfskrediet.nl. De maandelijkse minimumtermijn bedraagt 4% van het opgenomen krediet, met een minimum van € 200. Je kunt het gebruikte krediet altijd in één keer aflossen of een eenmalige betaling doen die groter is dan de minimumtermijn.

Het aanhouden van een flexibel limiet is gratis. We kennen géén vaste jaarlijkse of maandelijkse kosten; je betaalt alleen voor het gebruikte kredietbedrag. De rente hierover start vanaf 3,5% per maand en we rekenen 3% opname kosten over het bedrag van je opname. Doe kosteloos een aanvraag voor een aanbieding op maat.

Als je in termijnen betaalt, is de minimale betaling 4% van het gebruikte kredietbedrag (geleende kapitaal), met een vast minimum van € 200.

Als je dat wenst, kunt je de lening boetevrij voor de vervaldatum aflossen. Je kunt het actuele verschuldigde bedrag controleren bij onze klantenservice (op weekdagen van 9.00 – 17.00 uur), tel. 085-064 3300 of per e-mail via klantenservice@opr-bedrijfskrediet.nl